Senaste inläggen från Anbytarforum, Sveriges Släktforskarförbunds diskussionsforum för släktforskning. Utgivaren ansvarar inte för innehållet i inläggen i Anbytarforum.

Rötterbloggen

Mats Ahlgren
18 april 2024
Ibland kan mina texter handla om det som hände för riktigt länge sedan, ibland ligger det närmare i tiden och just den här texten ligger väldigt nära nutid och till och med en bit in i framtiden. Släktforskning ska kanske inte handla om framtiden, me...

Kalendarium

Hitta föreningsaktiviteter nära dig

20
apr
Öppet Hus

Västerbergslagens Släktforskare


21
apr
Öppet Hus

Sällskapet Släktforskarna Sandviken


22
apr
BSF - Släktforskarrum öppet för medlemmar

Botvidsbygdens Släktforskarförening


23
apr
Öppet hus - kl. 13.00-16.00

Södertälje Släktforskarförening


23
apr
Jourhavande Släktforskare Flen

Katrineholm-Flen-Vingåkers Släktforskarförening


Se fler evenemang

Annonser

Markera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktiv
 

ArkivDigitalArkiv Digital hoppas kunna förbättra sin bildteknik ytterligare genom ett samarbetsprojekt med Blekinge Tekniska Högskola. Syftet är främst att utveckla metoder för bildhantering och bildanalys.

Projektet har fått namnet "Skalbara resurseffektiva system för analys av stora datamängder" och beräknas pågå i flera år.

Blekinge Tekniska Högskola vill skapa ett kompetenscentrum och en internationellt erkänd forskningsmiljö inom skalbara system för analys av stora datamängder och ArkivDigital bidrar med unik kompetens inom området.

– Vår förhoppning är att samarbetet ska resultera i innovativa metoder för bildanalys och bildbehandling. ArkivDigitals bildarkiv gör det möjligt för oss forskare att testa och utvärdera nya tekniker under realistiska förhållanden, säger Niklas Lavesson på Blekinge Tekniska Högskola.

Samarbetet sker, utöver högskolan, tillsammans med KK-stiftelsen (Stiftelsen för kunskaps- och kompetensutveckling) och ett antal företag från näringslivet: bland andra Ericsson AB, Telenor Sverige AB och Sony Mobile Communications AB.

Läs mer på ArkivDigitals hemsida: www.arkivdigital.se