Senaste inläggen från Anbytarforum, Sveriges Släktforskarförbunds diskussionsforum för släktforskning. Utgivaren ansvarar inte för innehållet i inläggen i Anbytarforum.

Rötterbloggen

Mats Ahlgren
18 april 2024
Ibland kan mina texter handla om det som hände för riktigt länge sedan, ibland ligger det närmare i tiden och just den här texten ligger väldigt nära nutid och till och med en bit in i framtiden. Släktforskning ska kanske inte handla om framtiden, me...

Kalendarium

Hitta föreningsaktiviteter nära dig

20
apr
Öppet Hus

Västerbergslagens Släktforskare


21
apr
Öppet Hus

Sällskapet Släktforskarna Sandviken


22
apr
BSF - Släktforskarrum öppet för medlemmar

Botvidsbygdens Släktforskarförening


23
apr
Öppet hus - kl. 13.00-16.00

Södertälje Släktforskarförening


23
apr
Jourhavande Släktforskare Flen

Katrineholm-Flen-Vingåkers Släktforskarförening


Se fler evenemang

Annonser

Markera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktiv
 

Släktforska i nordenSveriges Släktforskarförbunds serie om hur du släktforskar i Norden finns i tre delar - Finland, Danmark och Norge, alla skrivna av erfarna släktforskare som redogör för grundprinciperna och källanvändningen i respektive land.

Släktforskning i Danmark

Har din släktforskning lett dig till Danmark? Då kan du denna handbok hjälpa dig på traven. Släktforska i Danmark tar bland annat upp arkivväsendet i Danmark, de viktigaste danska källorna, namnskick, källor som rör Skåne, Halland och Blekinge, Släktforskarförening och ger tips om bra böcker och resurser på internet. 

Författare: Gitte Christensen & Kathrine Tobiasen
Upplaga: 1:a
Publiceringsår: 2015
ISBN: 9789187676925

 

Köp Släktforska i Danmark i Rötterbokhandeln

Släktforskning i Finland

Den som börjar forska i sina finska anor upptäcker snart att språkproblemet inte är alltför stort. Släktforska i Finland ger dig en god grund i att påbörja din forskning i Finland. Boken tar upp namnskick, finska befolkningsregister, kontaktuppgifter till församlingar, militaria, ordlistor med mera och ger tips om övriga källor och hemsidor.

Författare: Ritva Winter
Upplaga: 1:a
Publiceringsår: 2015
ISBN: 9789187676932

Köp Släktforska i Finland i Rötterbokhandeln

Släktforskning i Norge

Har du anor i Norge? Du har du tur. I Norge kan släktforskare använda sig av digitala källor från Digitalarkivet i Arkivverket, en tjänst som är gratis. Detta och mer information om folkräkingar, mantalslängder, kyrkböcker, skriftesmaterial och föreningar finns att läsa i denna handbok. Givetvis  finns också en Norsk-Svensk ordlista inkluderad.

Författare: Rune Nedrud
Upplaga: 1:a
Publiceringsår: 2015
ISBN: 9789187676918

Köp Släktforska i Norge i Rötterbokhandeln