Senaste inläggen från Anbytarforum, Sveriges Släktforskarförbunds diskussionsforum för släktforskning. Utgivaren ansvarar inte för innehållet i inläggen i Anbytarforum.

Rötterbloggen

Mats Ahlgren
18 april 2024
Ibland kan mina texter handla om det som hände för riktigt länge sedan, ibland ligger det närmare i tiden och just den här texten ligger väldigt nära nutid och till och med en bit in i framtiden. Släktforskning ska kanske inte handla om framtiden, me...

Kalendarium

Hitta föreningsaktiviteter nära dig

18
apr
Öppet hus - för medlemmar - kl. 13.00-16.00

Södertälje Släktforskarförening


18
apr
Släktforskarjour Ystads stadsbibliotek Ystad

Ystadbygdens Släkt- & Bygdeforskarförening


18
apr
Digital släktforskningshjälp via zoom

StorStockholms Släktforskarförening


18
apr
Öppet Hus med föredrag

Björklingebygdens Släktforskarförening


18
apr
Månadsmöte

Tjust Släktforskarförening


18
apr
Karlstad - Släktforskar-Café

Värmlands Släktforskarförening


18
apr
Johannes Rudbeckius och hans ättlingar

Västerås Släktforskarklubb


18
apr

20
apr
Öppet Hus

Västerbergslagens Släktforskare


Se fler evenemang

Annonser

Markera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktiv
 

app3För att öka intresset för historia och svenskt kulturarv bland den yngre befolkningen har medlemsföreningen Svenskt Kulturarv tagit fram den utmanande och lärorika appen KulTur. Genom korta intresseväckande filmer, roliga quiz och kluriga bildfrågor vill de få unga att på ett lustfyllt sätt lära sig mer om svensk historia och landets spännande kulturskatter.

Roligare undervisning i klassrummetapp

Appen riktar sig främst till elever på mellanstadiet och har tagits fram i samarbete med museipedagoger, lärare och elever. Förutom att KulTur-appen tjänar klassrumsundervisningen väl, kan den också bidra med att göra besök på museer runt om i landet ännu mer givande.

app2Inspirerande filmmaterial på 60 sekunder

Det unika med den här appen är allt inspirerande filmmaterial på 60 sekunder som presenteras på ett kort och koncist sätt tillsammans med roliga quizfrågor, bildmaterial i mängder och kuriös kunskap från hela landet.

Ladda ner appen

KulTur-appen är finansierad av Svenska Postkodlotteriets kulturstiftelse och är gratis att ladda ner. Appen finns både på Appstore och GooglePlay.