Många med rötter i Danmark eller Norge har upplevt att det är svårt att veta hur de ska ta sig vidare med hjälp av grannländernas arkiv. Men snart kommer det finnas hjälp att tillgå – till hösten planerar nämligen Sveriges Släktforskarförbund att ge ut två handböcker om hur du forskar på respektive land.

I en intervju i Helsingborgs Dagblad berättar Sveriges Släktforskarförbunds ordförande Barbro Stålheim att inte mindre än fyra nya handböcker kommer att ges ut från hösten 2014 till sensommaren 2015.

Mer om mantalslängder och domböcker

Förutom de två handböckerna om hur du forskar på Norge och Danmark kommer det till våren 2015 också en handbok om hur man forskar med hjälp av mantalslängder. Författare är till den boken är Magnus Bäckmark.

forbundets handbocker webb litenI augusti samma år planeras dessutom en bok om domboksforskning som kommer skrivas av Claes Westling, Landsarkivet i Vadstena.

Tidigare har Sveriges Släktforskarförbund givit ut sju populära handböcker: Emigrantforskning, Fader okänd, Kartforskning, Soldatforska!, Smedforska!, Vägen till dina rötter och nu senast Anor från landsvägen, som handlar om resandefolket.

Bild: Sveriges Släktforskarförbunds sju tidigare utgivna handböcker.

Annonser