Den som släktforskar i Helsingborg kommer i framtiden kunna hitta mer på ett och samma ställe. Redan under nästa år påbörjas nämligen flytten av Helsingborgs stadsarkiv, som kommer att rymmas i nya, större lokaler på Västra Sandgatan 7. Stadarkivet kommer dessutom att få sällskap av Helsingborgs släktforskare- och bygdeförening och Folkrörelsearkivet.

Eri Larsson, sekreterare i Helsingborgs släktforskare- och bygdeförening, är positiv till den planerade flytten.

- Det bästa med flytten är att vi kommer att vara samlade i en och samma lokal, Stadsarkivet, Föreningsarkivet och vår förening, säger hon.

Eri Larsson berättar att föreningen redan i dag har ett bra samarbete med Stadsarkivet. En gång i veckan finns de där och hjälper arkivets besökare att hitta till källorna. Som tack för hjälpen får föreningen gratis tillgång sina lokaler.

Populära föreläsningar

Men i och med flytten kommer den nya, större lokalen ge ett väl behövt, större utrymme åt både arkivet och föreningen. Utöver forskarplatser kommer det att finnas utrymme för större och mindre sammankomster.

- Vi kommer att få större lokaler, med både fikarum och föreläsarsal.

Det kan behövas. Helsingborgs släktforskare- och bygdeförening har på senare tid fått många nya medlemmar och föreläsningarna är välbesökta - den senaste drog omkring 90 besökare.

- Som det är idag får vi hyra en lokal när vi har föreläsningar och det kostar ju en del, säger Eri Larsson.

Läs mer om flytten i Helsingborgs dagblad

Annonser