Det är ord som mycket väl beskriver hur det var på Anderstorpsvägen i Solna i lördags. Sex föreningar bjöd in till Öppet Hus och det kom hundratals besökare, de som varit på plats många gånger och de som aldrig varit där tidigare.

Varje förening presenterade sin verksamhet och sina lokaler, föredrag hölls hela dagen med medverkande från alla och kaffebrödet, det hembakade, gick åt som smör i solen, på samma sätt som den varma korven.

Många nya kontakter skapades och många gamla återknöts, med släktforskningen som gemensam nämnare. Det var många glada miner, trots att det var riktigt kallt ute och klädhängarna dignade under allsköns tjocka jackor och täckbyxor, nästan lika trångt vid klädställningarna som i alla rummen. En strid ström passerade genom föreningarnas olika lokaler och fick möjlighet att se och fråga om de olika verksamheterna, en del lyckades forska eller ställa frågor om släktforskningsrelaterade problem och andra inhandlade olika typer av släktforskningsprodukter.

En fantastisk dag, som visar att intresset för släktforskning är stort och samtidigt visar att föreningar i samverkan kan åstadkomma fantastiska evenemang. Säkert inte sista gången detta händer, vi ser fram mot nya inbjudningar till fest.



Fotografi: Lena Janson


Annonser