Garpar, gipskatter och svartskallar är tre skällsord som använt om dem som kommit hit från andra länder. Men invandrare har-under alla epoker sedan medeltiden, i alla delar av landet och inom alla samhällsområden-haft stor betydelse för Sveriges utveckling.

Läs om handelsmän från tyska Hansan, smeder från Vallonien, brittiska ingenjörer och många andra invandrare som har gjort viktiga insatser i Sverige. Här porträtteras framför allt företagare, uppfinnare, experter och yrkesarbetare, men även andra intressanta personer från andra yrkesgrupper som konstnärer och forskare.

Vi möter också många välkända företag som byggts upp av invandrare, till exempel Bonniers och Gleerups, Cloetta och Marabou, Expressen och Göteborgsposten, Felix och Findus, Höganäs och Perstorp samt Handelsbanken och Sparbanken.

Boken är rikt illustrerad och som även lyfter fram och levandegör en många gånger försummad och underskattad del av Sveriges historia.

Köp den i Rötterbokhandeln

Artikelnummer: 20128

Pris: 300 kr

Läs recensionen av "Garpar, gipskatter och svartskallar-invandrarna som byggde Sverige" publicerad i Släkthistoriskt Forum nr 5 2010-klicka här.

Annonser