Under Sveriges Släktforskarförbunds riksstämma i Gävle den 25 augusti 2012 valdes tre nya ledamöter in i styrelsen:

Carina Strömberg har sina rötter både i Bergslagen och Skåne men numera är hon bosatt i Vilhelmina. Under årens lopp har hon varit bosatt och yrkesverksam i norrlandslänen Jämtland, Västerbotten och Västernorrland. Mötet med lappmarkens historia inspirerade till att forska djupare i vad som drev människorna att söka sig till dessa trakter. Under sex år var hon chef för Riksarkivets avdelning SVAR, Svensk arkivinformation.

Bo Peter Persson är uppvuxen och bosatt i Linköping. Efter studier och arkivtjänst i Uppsala är han sedan 90-talets början verksam som stadsarkivarie i Linköping. Under sina studier, som främst var inriktade på svensk medeltid, kom han att ägna sig åt medeltidsgenealogiska frågor och från det var inte steget långt till att utforska de egna anorna!

Eri Larsson stammar från Helsingborg där hon också är bosatt. Hon har arbetat med administration, både inom stat och kommun och vid sidan har hon varit aktiv i flera olika föreningar. Historieintresset har funnits sedan skolåldern och som släktforskare intresserar hon sig särskilt för hur anfäderna bodde och var klädda.

Eri Larssons och Bo Perssons mandatperiod sträcker sig till 2014 och Carina Strömbergs till 2013.

Vi hälsar dem varmt välkomna till förbundet!

Läs mer om styrelsen - klicka här!!

Annonser