Senaste inläggen från Anbytarforum, Sveriges Släktforskarförbunds diskussionsforum för släktforskning. Utgivaren ansvarar inte för innehållet i inläggen i Anbytarforum.

Rötterbloggen

Mats Ahlgren
18 april 2024
Ibland kan mina texter handla om det som hände för riktigt länge sedan, ibland ligger det närmare i tiden och just den här texten ligger väldigt nära nutid och till och med en bit in i framtiden. Släktforskning ska kanske inte handla om framtiden, me...

Kalendarium

Hitta föreningsaktiviteter nära dig

20
apr
Öppet Hus

Västerbergslagens Släktforskare


21
apr
Öppet Hus

Sällskapet Släktforskarna Sandviken


22
apr
BSF - Släktforskarrum öppet för medlemmar

Botvidsbygdens Släktforskarförening


23
apr
Öppet hus - kl. 13.00-16.00

Södertälje Släktforskarförening


23
apr
Jourhavande Släktforskare Flen

Katrineholm-Flen-Vingåkers Släktforskarförening


Se fler evenemang

Annonser

Markera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktiv
 

dna glassHar du också snöat in på DNA-släktforskning och är nyfiken på ditt allra äldsta ursprung? Då ska du kolla in kvällens avsnitt av Vetenskapens värld i SVT.

Programmet innehåller bland annat ett reportage om Atlas-projektet, ett svenskt forskningsinitiativ där arvsmassan hos tidiga skandinaviska befolkningar kartläggs.

Vi får ta del av de senaste rönen, såsom att människor från dagens Ryssland vandrade in i Skandinavien med kunskaper om nya redskap. Det faktum att dessa människor skaffade barn med de jägare och samlare som vandrat in söderifrån ledde till en stenåldersbefolkning som på våra breddgrader var tämligen blandad.

Reportaget om de första svenskarna sänds i kväll, måndag, i SVT2. Läs mer om innehållet här!