#192063

Fotografiets information

Fotografens namn & adress
S. Almquist, Sundstorget, Helsingborg
Tryckt information på fotografiets baksida
Porträttstudie af S. Almquist, Sundstorget, Helsingborg, Telefon 720
Ange vad fotografiet föreställer
Ägaruppgifter
Berit Olsson, Östra Ljungby
Uppladdad
2018-01-11 09:08:57
Fyra okända kvinnor. Ur samma bunt som 191770

Kommentarer (2)

Berith Olsson

Ingela Brandel : Tack för informationen. Fotot fanns i en samling som min farbror lämnade efter sig. Han var fotograf och jag tror att han fått en del gamla foton från olika håll. Jag har lagt upp dem för min kusins räkning för att försöka identifiera personerna på de olika bilderna, så jag ska se till att detta foto får rätt namn.
Ingela Brandel

Bland efterlämnade foton från min mormor Anna Sophia (född 1872 i Lund och uppväxt i Halmstad by, Skåne) och morfar Olof Persson (född 1867 och uppvuxen i Kingelstad i Ottarp) finns detta foto. Mina morföräldrar bodde i Helsingborg.
Tre av kvinnorna på fotot är systrar - döttrar till Per Andersson och Helena Andersson (född Prytz). Från vänster Elin (äldst), nr två är en för mig okänd kvinna, Helga (yngst) längst upp till höger samt Julia (mellandottern) längst ned till höger. Alla systrarna och deras bror, vars namn är Carl tog sig (fick) efternamnet Adenius. Familjerna umgicks. Mina morföräldrar har flera foton på parets ungdomar. Det är möjligt att vi är släkt, eftersom mina morföräldrar hade ett foto i ram på mamman Helena bland sina släktfoton på pianot. Men jag har inte kunnat utröna hur vi i så fall är släkt. Kanske någon som ser detta och känner igen någon eller några av familjemedlemmarna kan berätta lite mer om dem.
Kommentar

Kan du identifiera en person på bilden? Ange då gärna källan till informationen.



Sök i Porträttfynd

Sök bilder utifrån motiv

Jämför med annat fotografi

Jämför med annat fotografi