IMG 8412Om du inte redan har börjat ordna med det praktiska inför Släktforskardagarna i Karlstad är det hög tid att göra det nu.

Årets mest efterlängtade händelse i släktforskarsverige äger rum den 29 - 31 augusti. Temat för Släktforskardagarna 2014 i Karlstad är Migration - dåtid nutid framtid.

Nedan finns övergripande praktisk information för dig som planerar att besöka dagarna.

Information till stämmodeltagarna

Under fredagen den 29 augusti äger Sveriges Släktforskarförbunds aktiviteter rum.

Bussresor

På fredag kl. 11-17 anordnas två bussresor för intresserade.

Dels rundturen Sagolika Sunne, med besök på bl.a. Mårbacka och Rottneros Park. Dels rundturen Konst & Design i Värmland med besök på Sliperiet samt Klässbols Linneväveri. Mer information om resorna finns på www.sfd2014.se.

Lördag & söndag – mässa, tider och priser

Släktforskardagarna pågår lördagen den 30 augusti kl. 09.00-17.00 och söndagen den 31 augusti kl 09.00-16.00. Platsen för mässa och föredrag är Karlstad CCC. Omkring 90 utställare finns på plats i Karlstad de aktuella dagarna.

Öppettiderna är följande:

Lördag 30 augusti

Mässan kl. 09-17
Invigning kl. 10-ca 10.40

Släktforskardagarna invigs av landshövdingen i Värmland, Kenneth Johansson. Medverkar vid invigningen gör också tidigare riksmarskalken Ingemar Eliasson som kåserar kring ämnet migration.

Söndag 31 augusti

Mässan kl. 09-16.
Dragning i lotteriet kl. 15.15.

Inträdet till släktforskardagarna är 50 kr/dag. Programkatalogen kostar 20 kr. Arrangörerna föredrar kontant betalning (med jämnt belopp) för att undvika köer, men det kommer även att finnas betalterminaler.

Föredragen

24 föreläsare är inbokade till årets största samling i släktforskarsammanhang. Christopher O'Regan ska ge besökarna en inblick i 1700-talets värld. Dessutom medverkar bland andra Björn Lippold, erkänd forskare och föredragshållare om den indelte soldatens liv och leverne. Berit Sande, som är chef för Föreningsarkivet i Värmland och Kristin Mikalsen på Svenska Migrationscentret i Karlstad föreläser också.

Föredragen kommer att byta av varandra från kl. 10.00 på både lördagen och söndagen. Mer information om vilka som föreläser och när hittar du på www.sfd2014.se. Där finns även kartor över mässhallarna, information om möjligheter att äta, parkera och bo i samband med mässan.

Väl mött i Karlstad!

Annonser