unknown-0311-ww1-soldierHar du "försvunna" emigranter i din forskning? Många som använder Ancestry kanske inte vet att det går att hitta emigranter i mönstringskort från första världskriget. Vill du inte teckna ett abonnemang kan du även söka mönstringskort på FamilySearch.

I år är det 100 år sedan första världskriget började. Av de svenskar som emigrerade till USA var det många som stred för USA i första världskriget och ännu fler som mönstrades och registrerades för att eventuellt delta i kriget.

Ancestrys samling "Mönstringskort från första världskriget 1917 - 1918" innehåller tusentals svenskar och kan vara till hjälp om du söker efter försvunna emigranter. Informationen i mönstringskorten kan variera men de flesta innehåller personens fullständiga namn, adress, fullständigt födelsedatum, födelseplats i Sverige, yrke, arbetsgivare, arbetsplatsens adress, uppgift om släktingar som personen försörjer samt personens namnteckning. Det finns även uppgifter om personens längd samt hårfärg och ögonfärg.

Sök direkt - med eller utan abonnemang

Är personen du söker född i Sverige kan du titta på dokumentet med ett Sverige-abonnemang. För att söka vidare och hitta information om personer som inte är födda i Sverige behöver du ett World Deluxe-abonnemang.

Om du inte har ett abonnemang hos Ancestry kan du även söka mönstringskort på FamilySearch, som är helt gratis och öppet för alla.

Sök direkt på ancestry.se

Sök direkt via FamilySearch

Bild: Okänd soldat från första världskriget. Följ länken till sidan där den är uppladdad genom att klicka på bilden.

Annonser