Intresset för att hjälpa till med Namn åt de döda/projektet ökar mer och mer. I dagarna har Jönköpings län blivit helt klart och flera andra län kommer att bli klara under våren. Många är angelägna om att vi skall få allt klart till årsskiftet, så att en ny Sveriges dödbok kan komma ut 2014.

Prioriteringen ligger på att dödboksuppgifterna från alla Sveriges församlingar skall bli klara, men visst vill vi även få med kompletta uppgifter om varje dödsfall.

Nu återstår bara 68 församlingar tills uppgifterna är kompletta. I den bifogaden tabell framgår vilka församlingar och perioder som skall prioriteras. Klicka här för att se tabellen.

I kolumnerna Arkiv Digital och SVAR framgår vilket källmaterial som i dagsläget finns tillgängligt hos respektive aktör. DB är dödböcker, FS är församlingsböcker och INFL gäller inflyttningslängder visar att inget. // originalmaterial ännu lagts ut online.

För knappt hälften av församlingar finns således källmaterial att tillgå online, så att arbetet kan göras hemma vid datorn. För material inom sekretessgränsen är det landsarkiven samt Stockholms/ och Malmö stadsarkiv som gäller.

Orsaken till att så många hallandsförsamlingar återstår, är att flera av kyrkoarkiven levererats in till landsarkivet i Lund ganska nyligen och digitaliseringen ännu inte blivit klar. Arkiv Digital avser dock att slutföra fotograferingen av tillgängligt 1900/talsmaterial under våren och sommaren.

Välkommen att boka någon församling på
projektet Namn åt de dödas sida. Om du bara vill ta en liten del av en församling delar vi gärna!

* betyder att avfotograferade dödbokssidor 1941/46 finns tillgängliga.
Hos SVAR finns dessutom SCBs dödböcker för hela landet 1860/1942, men för bättre kvalité bör originalböcker användas i första hand.

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Senaste nytt

Förbundskansliet och Rötterbokhandeln håller sommarstängt från och med måndagen den 9 juli och vi öp...

Hemsidan Rötter (www.genealogi.se) har fått en uppdaterad plattform, flyttat till en ny server och...

Nu tar veckans svenskamerikan semester och återkommer igen i augusti. Vi avslutar säsongen med en kr...

På bar backe

Nu har Släkthistoriskt Forum nr 3 2018 hunnit delas ut till de allra flesta prenumeranterna. I so...

Du som har rötter i Dalarna och ingenting planerat i nästa vecka bör bums packa väskorna och göra di...

Fler artiklar