Mässan är öppen:

Lördag 29 augusti: kl 9-17

Söndag 30 augusti: kl 9-15:30

Invigning:

Lördag 29 augusti: 09:30

Inträde: 60 kr/dag.

Programkatalog med
lottnr: 20 kr

Övrig info: www.sfd2015.se

I helgen är det dags för Släktforskardagarna, Sveriges största släktforskararrangemang som i år äger rum i Nyköping. Så klart du ska dit! - över 80 utställare och drygt 30 föreläsare är inbokade. Stämningen lär som vanligt vara på topp när tusentals släktforskare samlas och byter erfarenheter.

Släktforskardagarna 2015 i Nyköping hålls i Rosvalla där det finns 600 parkeringsplatser och busshållsplats för stadsbuss.

Mer om Släktforskardagarna

Släktforskardagarna arrangeras varje år någonstans i Sverige och besöks av omkring 5 000 historieintresserade, släkt- och hembygdsforskare. Under tre dagar möts besökare från bland annat hela Norden och från USA.

Arrangemanget vänder sig till alla intresserade och omfattar bland annat en mässa med 80-90 utställare med allt från lokala föreningar till större tjänsteföretag samt arkiv och bibliotek. Under dagarna hålls ett stort antal föredrag av hög kvalitet i tre olika föreläsningssalar.

Årets arrangörer

Nyköping-Oxelösunds Släktforskarförening (NOSFF) har drygt 600 medlemmar. Föreningen har lokal på Borgaregatan 15 i Nyköping där det finns möjlighet att släktforska. Föreningen anordnar också utflykter och föreläsningar. www.nosff.org

ArkivDigital erbjuder ca 49 miljoner bilder av digitaliserat historiskt källmaterial i färg via Internet med senast tillgängliga tekniska utrustning till släkt- och hembygdsforskare, föreningar, bibliotek och övriga intresserade. www.arkivdigital.se

Sveriges Släktforskarförbund anordnar en medlemskonferens och förbundsstämma i anslutning till Släktforskardagarna. Sveriges Släktforskarförbund har 174 medlemsföreningar med i sin tur omkring 75 000 medlemmar.

Förbundet kommer även att finnas på plats i sin monter nära mässhallens entré. Vi ses där!

 

shf 2015 affisch

Annonser