Ted Rosvall medalj 2017Bild: Ted Rosvall Foto: Crister Lindström.

Han har gett ut ett 25-tal böcker, varit förbundsordförande och blivit kändis genom sin medverkan i ett populärt TV-program om släktforskning. Ted Rosvall får nu kunglig medalj för sina förtjänstfulla insatser som genealog och kulturförmedlare.

Ted Rosvall kommer att föräras en medalj i 8:e storleken och i och med det har han blivit inbjuden till Stockholms slott där medaljen kommer att utdelas av Hans Majestät Konungen personligen. Även Hennes Majestät Drottningen kommer att vara närvarande.

– Det är verkligen en ära, Jag känner mig enormt hedrad personligen men kanske ännu gladare för att släktforskningen som kulturgärning i och med detta har fått ett erkännande! Säger Ted Rosvall.

Mångsidig släktforskare

Ted Rosvall (1952) är kyrkomusiker, föreläsare, författare och släktforskare sedan barnsben. Han är i dag ett välkänt namn inom släktforskarrörelsen och åren 2000-2008 var han förbundsordförande i Sveriges Släktforskarförbund.

På eget förlag har han utgivit ett 25-tal böcker, de flesta med anknytning till Europas kungahus. Hans "magnum opus" är det genealogiska uppslagsverket Bernadotteättlingar (1992/2010). Han har synts i TV-rutan under sin medverkan i det populära TV-programmet Vem tror du att du är.

Tillsammans med Anna-Lena Hultman har han författat Emigrantforskning (2009) och Emigrantforska på nätet, två av Sveriges Släktforskarförbunds storsäljande handböcker.

Ted är sedan 1972 bosatt i sin morfars farfars fars gamla hus i Falekvarna utanför Falköping.

Han är dessutom en av Rötters populära bloggare och hans senaste blogginlägg handlade bland annat om det aktuella namnet Gabriel.

Bild: Ted Rosvall Foto: Christer Lindström.

Annonser