stemma1webbStämman 2018

På fredagskvällen innan öppnandet av årets Släktforskardagar höll Sveriges Släktforskarförbund sin årliga riksstämma i Utvandrarnas hus i Växjö. En av punkterna som skapade diskussion i den fullsatta salen var den flerårsplan för förbundets budget som tagits fram tidigare, och som redovisades i stämmohandlingarna.  

Daniel Berglund talade för släktforskarföreningen DIS när han lade fram ett förslag till besparingar på tio procent för bland annat personalkostnader och andra utgifter för Sveriges Släktforskarförbund, nedskärningar för att balansera minskade intäkter som prognosen redovisade. Däremot ställde sig DIS inte bakom förbundsstyrelsens förslag om en höjning av medlemsavgiften med fyra kronor, från 12 till 16 kronor. Det hela slutade med att votering begärdes. Stämman röstade emot DIS förslag om nedskärningar och beslutade även att bifalla förbundsstyrelsens förslag om att höja medlemsavgiften.

erland1webbFörbundsordförande Erland Ringborg

- Det är bra med diskussioner, tyvärr har vi inte kunnat kalkylera för förbundets alla förväntade intäkter i flerårsplanen. Men vi tar till oss kritiken, sa Erland Ringborg efter stämman.  

Under årsstämman valdes Hans Olsson, Värmlands Släktforskarförening, in som ny ledamot i förbundsstyrelsen. Stämman avslutades med att förbundsordförande Erland Ringborg fick förnyat förtroende att leda förbundet i ytterligare två år.

Annonser