Language button

in english

BT Login

Logga in Registrera

Logga in på ditt konto

Användarnamn
Lösenord
Användarnamn *
Lösenord *
Användarnamn *
Lösenord *
Kom ihåg mig

Skapa konto

Fält markerade med en asterisk (*) är obligatoriska.
För- och efternamn *
Användarnamn *
Lösenord *
Bekräfta lösenord *
E-post *
Bekräfta e-post *

Stöd Rötters Vänner

bli rv front

Google sökruta head

På god väg mot ny dödbok

Intresset för att hjälpa till med Namn åt de döda/projektet ökar mer och mer. I dagarna har Jönköpings län blivit helt klart och flera andra län kommer att bli klara under våren. Många är angelägna om att vi skall få allt klart till årsskiftet, så att en ny Sveriges dödbok kan komma ut 2014.

Prioriteringen ligger på att dödboksuppgifterna från alla Sveriges församlingar skall bli klara, men visst vill vi även få med kompletta uppgifter om varje dödsfall.

Nu återstår bara 68 församlingar tills uppgifterna är kompletta. I den bifogaden tabell framgår vilka församlingar och perioder som skall prioriteras. Klicka här för att se tabellen.

I kolumnerna Arkiv Digital och SVAR framgår vilket källmaterial som i dagsläget finns tillgängligt hos respektive aktör. DB är dödböcker, FS är församlingsböcker och INFL gäller inflyttningslängder visar att inget. // originalmaterial ännu lagts ut online.

För knappt hälften av församlingar finns således källmaterial att tillgå online, så att arbetet kan göras hemma vid datorn. För material inom sekretessgränsen är det landsarkiven samt Stockholms/ och Malmö stadsarkiv som gäller.

Orsaken till att så många hallandsförsamlingar återstår, är att flera av kyrkoarkiven levererats in till landsarkivet i Lund ganska nyligen och digitaliseringen ännu inte blivit klar. Arkiv Digital avser dock att slutföra fotograferingen av tillgängligt 1900/talsmaterial under våren och sommaren.

Välkommen att boka någon församling på
projektet Namn åt de dödas sida. Om du bara vill ta en liten del av en församling delar vi gärna!

* betyder att avfotograferade dödbokssidor 1941/46 finns tillgängliga.
Hos SVAR finns dessutom SCBs dödböcker för hela landet 1860/1942, men för bättre kvalité bör originalböcker användas i första hand.