skrivande man webbFör en del innebär sommaren en paus ifrån släktforskningen. För andra innebär det tvärtom mer tid till att forska eller kanske till att skriva på sin släkthistoria. Här är några tips för den skrivsugne:

Delta i Släkthistoriskt Forums berättartävling

I tidningen Släkthistoriskt Forum publiceras i varje nummer ett läsarbidrag kallat Ett porträtt - en historia.

Om du har ett spännande och annorlunda människoöde i din forskning – gör något meningsfullt av sommarens regniga dagar och skriv ned den!

För att kvalificera sig till tävlingen ska berättelsen vara mellan 800 och 1200 ord och ska ha ett porträttfotografi som utgångspunkt. Du deltar i tävlingen genom att skicka in din text, tillsammans med en högupplöst porträttbild på personen berättelsen handlar om, till redaktor@genealogi.se och ange "porträttet" i ämnesraden. Den som blir publicerad belönas med en present från Rötterbokhandeln.

Utveckla ditt skrivande på Släktforskardagarna

Många känner någon gång lusten att skriva något om sin släktforskning. Det finns ju så mycket spännande att berätta, men är man inte en van skribent kan det vara svårt att komma igång.

Därför ges den hågade nu möjligheten att vässa sitt författande genom kursen Skriv för din släkt. Kursen kommer att inledas under Släktforskardagarna i Karlstad och kursledare är Eva Johansson som sedan 2014 redaktör för Släktforskarnas Årsbok.

Kursen består av två delar, dels seminarium på plats i Karlstad, dels efterföljande individuell genomgång av deltagarnas texter.

Här kan du läsa mer om kursen och anmäla dig.

 

Annonser