nykoping pressbildNu har värdstaden för nästa års Släktforskardagar utsetts – Nyköping-Oxelösunds Släktforskarförening arrangerar i samarbete med Sveriges Släktforskarförbund och ArkivDigital Släktforskardagarna 2015.

Arrangemanget kommer att genomföras på Nyköpings Arenor - Rosvalla den 28-30 augusti 2015.

Lockar besökare från Norden och USA

Släktforskardagarna arrangeras varje år någonstans i Sverige. Det är ett stort tredagars arrangemang som lockar besökare från hela Norden och från USA. Släktforskardagarna besöks av ca 5 000 historieintresserade släkt- och hembygdsforskare.

Arrangemanget som vänder sig till alla intresserade omfattar bland annat en mässa med 80-90 utställare med allt från lokala föreningar till större tjänsteföretag samt arkiv och bibliotek. Under dagarna erbjuds också ett stort antal föredrag av hög kvalitet. 

Arrangörerna

Sveriges Släktforskarförbund anordnar en medlemskonferens och förbundsstämma i anslutning till Släktforskardagarna. Sveriges Släktforskarförbund har i dag 174 medlemsföreningar med ca 75 000 medlemmar.

ArkivDigital är släktforskarföretaget som erbjuder cirka 49 miljoner bilder av digitaliserat historiskt källmaterial i färg online med senast tillgängliga tekniska utrustning till släkt- och hembygdsforskare, föreningar, bibliotek och övriga intresserade. Precis som i år är de huvudsponsor för Släktforskardagarna även 2015. Läs mer på www.arkivdigital.se

Värdföreningen, Nyköping-Oxelösunds Släktforskarförening (NOSFF), har drygt 600 medlemmar. Föreningen har lokal på Borgaregatan 15 i Nyköping där det finns möjlighet att släktforska. Föreningen anordnar också utflykter och föreläsningar.

Närmast på programmet finns en bussresa till årets Släktforskardagar i Karlstad (www.sfd2014.se). www.nosff.org. Hemsidan för Släktforskardagarna 2015 www.sfd2015.se är under uppbyggnad.

Bild: Nyköpings kommun. Foto: Gunta Podina

Annonser