logga hogerMånga är vi som ser fram emot nya, spännande inlägg på Rötterbloggen. De numera sju rötterbloggarna delar på sju dagar i veckan vilket innebär att vi får ta del av ett nytt blogginlägg nästan varje dag.

I dagens blogginlägg av Camilla Eriksson har vi fått veta vad morska män och strykjärn har för gemensam nämnare. Till julafton utlovar hon ett blogginlägg om vänlighet i jultid som inte föll ut som det var tänkt. På nyårsafton bloggar hon om varsel och nyårsskrock.

Nördgemenskap och domboks-dramatik

I måndags var det Ted Rosvall som underhöll oss med en inblick i "nördgemenskapen" i samband med den kungliga konferensen i Nederländernas huvudstad Haag, där han föreläste i november. Han tog dessutom del av utmärkta släktforskarmöjligheter, läs mer om det i hans senaste blogginlägg.

Varför kallades Per Åkesson "köttpölsa" av sin kusin dagen innan han hittades död i sin säng – och dog han en naturlig död? Markus Gunshagas blogginlägg från i fredags bjuder på ett rafflande domboks-drama.

I Fredrik Mejsters inlägg får vi följa jakten på en "fader okänd" i släktleden, som slutar med ett DNA-test. Nu väntar inte bara Fredrik, utan även många av hans läsare på uppföljningen...

Släktforskning på Seychellerna

b2ap3 thumbnail Klippor peter sjolund

Små och stora berättelser, källtips och underhållande anekdoter – i Rötterbloggen tycks inspirationen aldrig sina. Vem trodde till exempel att en semesterresa till Seychellerna innebär en semester från släktforskningen? I "paradiset på jorden" hittade Peter Sjölund inte bara paradisstränder, utan dessutom en immigrant-kyrkogård och en mycket spännande genpool att undersöka närmre.

Eva Johansson funderar i sitt senaste blogginlägg på om hennes barns anmoder Johanna i Östergöl kan vara förebilden för Ulrika i Västergöls i Vilhelm Mobergs utvandrarepos. Och visst finns häpnadsväckande likheter!

Chris Bingefors ger värdefulla tips till den som har sjömän i släktleden i sitt blogginlägg från förra veckan.

Jul-special från fjärde advent

Missa inte rötterbloggarnas jul-special, med start den fjärde advent. Underhållning och julstämning garanteras!

Till Rötterbloggen

Bild: Bad och släktforskning på Seychellerna. Peter Sjölund.

Annonser