dna glassAntalet släktforskare som använder sig av DNA som komplement till släktforskningen har ökat kraftigt under de senaste åren och många är nyfikna på att prova den nya tekniken.

Men hur börjar man och vad väljer man för test? Om det och mycket annat kan du få information via DNA-Rötter, som är ett samarbete mellan Sveriges Släktforskarförbund och SSGG (Svenska Sällskapet för Genetisk Genealogi).

DNA-nätverk

Syftet med SSGG är att vara ett stöd för släktforskarna och driva DNA-släktforskningen i Sverige framåt. Det är ingen förening, utan ett nätverk där bland andra Peter Sjölund, en av pionjärerna inom svensk DNA-släktforskning, Karin Bojs, vetenskapsjournalist på Dagens Nyheter och Magnus Bäckmark, författare och verksam på heltid med släktforskning.

Nätverket består av många fler engagerade släktforskare som via nätverket delar med sig av sina kunskaper och sitt engagemang. De har bland annat sammanställt en översikt över de vanligaste typerna av tester och en jämförelsetabell över de olika företagens testerbjudanden.

Läs mer på DNA-Rötter

Annonser