Language button

in english

BT Login

Logga in Registrera

Logga in på ditt konto

Användarnamn
Lösenord
Användarnamn *
Lösenord *
Användarnamn *
Lösenord *
Kom ihåg mig

Skapa konto

Fält markerade med en asterisk (*) är obligatoriska.
För- och efternamn *
Användarnamn *
Lösenord *
Bekräfta lösenord *
E-post *
Bekräfta e-post *

Stöd Rötters Vänner

bli rv front

Google sökruta head

Irländska folkbokföringsuppgifter tillgängliga online

irlandwebbGoda nyheter för dig med irländska anor! Över 2,5 miljoner uppgifter om födslar, vigslar och frånfällen finns nu tillgängliga i digital form på IrishGenealogy.ie. Sidan drivs av det irländska kulturarvsdepartementet och innehåller uppgifter som sträcker sig så långt tillbaka som 1864.

Många, dock inte alla, uppgifter är försedda med tillhörande pdf-filer vilket alltså i princip innebär att det går att bläddra i registren online.

På sajten finns information om såväl de irländska kyrkböckerna som om de så kallade medborgarregistren. De senare hanteras av den irländska folkbokföringsmyndigheten och det är de som just blivit sökbara för allmänheten.

Följande tidsperioder finns tillgängliga: Födslar mellan 1864 och 1915, vigslar mellan 1882 och 1940 och dödsfall mellan 1891 och 1965. Man arbetar sig bakåt i tiden och framöver kommer uppgifter om äktenskap ingångna så tidigt som 1845 att finnas på sajten, liksom dödsfall från 1864 och framåt.

Det fina i kråksången är att det är både pedagogiskt och gratis. Hos Family History Daily hittar du en guide till hur du söker.

På bilden: Rock of Cashel på Irland.