Language button

in english

BT Login

Logga in Registrera

Logga in på ditt konto

Användarnamn
Lösenord
Användarnamn *
Lösenord *
Användarnamn *
Lösenord *
Kom ihåg mig

Skapa konto

Fält markerade med en asterisk (*) är obligatoriska.
För- och efternamn *
Användarnamn *
Lösenord *
Bekräfta lösenord *
E-post *
Bekräfta e-post *

Stöd Rötters Vänner

bli rv front

Google sökruta head

Släktforska i Solna i helgen

lokalerna i huvudstaDen som befinner i sig i Stockholmstrakten i helgen har på lördag, 17 september, möjlighet att komma till Anderstorpsvägen 16 i Solna där fyra föreningar håller gemensamt öppet hus. Dessa är Genealogiska Föreningen, DIS-Öst, StorStockholms Genealogiska Förening och Föreningen för Smedsläktsforskning.

Det öppna huset riktar sig till såväl nybörjare som lite mer vana släktforskare, då här bjuds på tre olika föreläsningar: "Släktforskning för nybörjare" med Ulf Berggren, "Projektet inrikes pass – det stora pusslet" med Hans Hanner och "Hitta emigranten – nya tips och tricks" med Fredrik Mejster. Här kommer dessutom att finnas en särskild DNA-hörna, och företaget Arkiv Digital kommer att vara på plats för att visa det senaste bland digitaliserade arkiv och databaser.

Genealogiska föreningens arkiv, bibliotek och datasal kommer under hela dagen att vara tillgängliga för egen forskning under ledning av kunniga funktionärer. Klockan 11-15 är tiden som gäller, och fikaservering finns.

Fler aktuella evenemang, från norr till söder, hittar du som vanligt i kalenderiet till vänster på Rötters startsida.

På bilden: Lokalerna i Huvudsta, Solna, där även Sveriges Släktforskarförbund har sitt kansli.