Language button

in english

BT Login

Logga in Registrera

Logga in på ditt konto

Användarnamn
Lösenord
Användarnamn *
Lösenord *
Användarnamn *
Lösenord *
Kom ihåg mig

Skapa konto

Fält markerade med en asterisk (*) är obligatoriska.
För- och efternamn *
Användarnamn *
Lösenord *
Bekräfta lösenord *
E-post *
Bekräfta e-post *

Stöd Rötters Vänner

bli rv front

Google sökruta head

En gåta som ger huvudbry

okändfarFaderskapsgåtor hör till de vanligaste utmaningarna en släktforskare kan stöta på. Det märks bland annat på de gåtor som kommer in till Släkthistoriskt Forum – ett stort antal handlar om okända fäder i släktleden.

I det senaste numret av tidningen läser vi bland annat följande gåta, inskickad av Björn Jonsson:

"Enligt uppmaning och erbjudande i Släkthistoriskt Forum vill jag härmed be om hjälp med att finna min riktiga farfar.

Min fars namn var Karl Gunnar Jonsson (född Sjökvist) 1908-10-29 i Björkvik, Södermanland. Han är noterad som 'oäkta' i födelseboken, AD Björkvik C:13 1905-1915 bild 500/sid 44, nr 71. Hans mor var Emma Ulrika Sjökvist född 1883-12-01 i Björkvik, Södermanland. Bosatt vid Danbyholm i Björkvik.

Emma Ulrikas far var Anders Gustaf Sjökvist född 1845-10-03 i Nyköpings Alla Helgona, Södermanland. Hennes mor var Lovisa Broman (Sjökvist) född 1846-01-19 i Björkvik, Södermanland.

Emma Ulrika gifter (1916-10-07) sig med Knut Ivar Jonsson född 1890-12-31 i Tuna, Södermanland. De flyttar ihop först 1916-10-20. Knut Ivar var trädgårdsarbetare vid Danbyholm.

Blir mycket tacksam om ni kan hitta en lösning på mitt problem."

Har du ett tips som kan lotsa Björn rätt i jakten på sin okända farfar? Eller sitter du på en lösning på någon av de andra gåtorna i Släkthistoriskt Forum? Tveka i så fall inte att höra av dig till redaktionen på redaktor@genealogi.se.

Samma adress gäller för dig som själv har en gåta utan svar, som du vill dela med dig av i hopp om att få hjälp av andra släktforskare. För dig som skickar om din gåta nu finns en god chans att få med den i nästa nummer av tidningen, som når sina prenumeranter den 21 november.