Language button

in english

BT Login

Logga in Registrera

Logga in på ditt konto

Användarnamn
Lösenord
Användarnamn *
Lösenord *
Användarnamn *
Lösenord *
Kom ihåg mig

Skapa konto

Fält markerade med en asterisk (*) är obligatoriska.
För- och efternamn *
Användarnamn *
Lösenord *
Bekräfta lösenord *
E-post *
Bekräfta e-post *

Stöd Rötters Vänner

bli rv front

Google sökruta head

Vilken fest!

Lördagen den 17 september var det fest på Historiska Museet. Den första DNA/dagen, men förhoppningsvis inte den sista, gick av stapeln i Genealogiska Föreningens regi. En stor skara slöt upp och lyssnade på intressanta föredrag om vad DNA är, hur kunskapen om DNA kan användas inom historisk forskning likväl som inom släktforskning. Många intressanta spörsmål dryftades, många frågor besvarades i de mycket intressanta frågestunderna och många intresserade fick sitt lystmäte vid borden utanför hörsalen, där information och fina rabatterbjudanden presenterades.

Vill du veta mer om dagen, vill du ta del av rabatterbjudanden från FTDNA, 23andMe och DNA/guide, kontakta dna@genealogi.net.

Vi kommer att arbeta vidare med DNA/frågor, och känner du att du vill delta på något sätt, antingen aktivt, ha information eller bara komma med uppmuntrande tillrop, hör av dig till mailadressen ovan. Ju fler vi blir, desto större möjlighet är det till att en uppföljning kommer under våren. I vilken form vi träffas och var, det beror kanske på dig! Så slå till och skicka ett mail, var med på resa och, för att använda Karin Bojs ord, låt DNA bli genvägen till släktforskning.

Mats Ahlgren