Language button

in english

BT Login

Logga in Registrera

Logga in på ditt konto

Användarnamn
Lösenord
Användarnamn *
Lösenord *
Användarnamn *
Lösenord *
Kom ihåg mig

Skapa konto

Fält markerade med en asterisk (*) är obligatoriska.
För- och efternamn *
Användarnamn *
Lösenord *
Bekräfta lösenord *
E-post *
Bekräfta e-post *

Stöd Rötters Vänner

bli rv front

Google sökruta head

Säkra gravstenar – gör en insats – dokumentera!

Efter den tragiska dödolyckan på Bollebygds kyrkogård, har landets kyrkogårdsförvaltningar fått direktiv om undersökning av alla gravstenar. På kyrkogårdar från norr till söder pågår nu kontroll och nerplockning av gravstenar som inte är säkrade. Stenarna läggs ner tills gravrättsinnehavare har kontaktats för åtgärder. Risken är då att ingen gravrättsinnehavare anträffas, eller att de som finns inte vill betala för att stenen återställs, vilket tyvärr kan resultera i permanent borttagning.

Ta därför redan i helgen din kamera och gå ut på kyrkogårdarna och dokumentera de nedplockade stenarna. Kan du inte denna helg, passa då på nästa helg när du besöker kyrkogården på Alla Helgons dag. Hjälp oss att dokumentera gravstenarna innan de försvinner!

Om skylten med texten "Gravrättsinnehavare sökes" är uppsatt, kan du som släktforskare göra en insats och hjälpa kyrkogårdsförvaltningen att få kontakt med släktingar. Våra s.k. befolkningsskivor är till stor hjälp i det arbetet.

De gravstenar du dokumenterar, kan du inom någon vecka lägga in online när vi öppnar vår sajt Gravstensinventeringen på Rötter.

Läs mer om Gravstensinventeringen - klicka här!!