Ancestry.com har sålts till det europeiska riskkapitalbolaget Permira. Det stod klart i måndags då det amerikanska släktforskarföretaget accepterade budet på 1,6 miljarder dollar för sin verksamhet.

Företaget grundades 1983 och har sedan dess arbetat intensivt med att digitalisera en stor mängd historiska dokument. För ca 15 år sedan började de intressera sig för att publicera det digitaliserade på nätet och idag har de fler än två miljoner prenumeranter på sina onlinetjänster. Störst är företaget i USA, men också Storbritannien, Australien och Canada är stora marknader. Även på den svenska marknaden är Ancestry ett av de större släktforskarföretagen, mycket på grund av det stora intresset för emigrantforskning.

Ancestry kommer fortfarande att ha sin bas i Provo, Utah. Den nuvarande vd:n Tim Sullivan och Howard Hochhauser, som är företagets ekonomi/ och operativa chef, behåller större delen av sina ägarandelar som en del i köpeavtalet. Det gör även den största delägaren, Spectrum Equity, som äger ca 30 procent av Ancestry.com.

Läs mer i The Wall Street Journal - klicka här!!

Läs mer om försäljningen och de nya ägarna på Permiras webbplats - klicka här!!

Annonser