arkiveringsbok omslag slutgiltigtTill Släktforskardagarna i augusti i år planerar Sveriges Släktforskarförbund att ge ut en arkiveringshandbok som ger dig tips på vad du kan göra för att ditt eget arkiv ska bli så bra som möjligt.

Arkiveringshandbok för släktforskare är ett stöd för dig som skapar arkiv; ditt eget släktforskningsmaterial och det som finns i din släktforskarförening eller släktförening. Utblickar görs även för dig som är professionell släktforskare och driver verksamhet i bolag eller liknande. Närliggande områden som gårdsarkiv, släktarkiv och byarkiv berörs också.

I lättläst form lyfts det regelverk som finns fram, och i vilka situationer reglerna gäller. Boken behandlar även nyttan av att planera arkivet i tid och att kasta så mycket som möjligt. Vidare hur vi bör strukturera och ordna våra arkiv, samt hur vi ska bete oss för att arkiv ska bli hållbara.

Jan Appelquist 20180118 CLFörfattare är Jan Appelquist, VD för Mariebergs Arkivbyrå, arkivarie, kursledare, utbildare och konsult. Han har mångårig erfarenhet av att utveckla och utbilda inom hela arkiv- och dokumenthanteringsområdet. Jan Appelquist är också släktforskare på fritiden sedan många år.

Bild: Jan Appelquist. Foto: Crister Lindström

Annonser