karta oever sveriges laenI morgon lördag firar vi en av årets viktigaste dagar – då är det nämligen släktforskningens dag!

Hos släktforskarföreningar och på arkiv kan du ta del av föreläsningar, guidade visningar och få släktforskarhjälp. Kommer du att tillbringa släktforskningens dag hemmavid finns också mycket att göra – till exempel håller Arkiv Digital hela sitt bildarkiv öppet under helgen. Helt gratis! läs mer längre ned i artikeln.

Vad händer nära dig? Här på Rötter kan du ta reda på vilka släktforskarföreningar som planerar aktiviteter nära dig.

Många arkiv planerar också släktforskaraktiviteter: På riksarkivet.se hittar du Riksarkivets planerade arrangemang.

Var med och fira en av vårt lands mest populära hobbys – och vad är väl ett värdigare sätt än att släktforska? Som Landsarkivet i Vadstena uttrycker det: "Din historia väntar på dig i arkivet!".

Gratis helgforskning online

AD loggaI samband med Släktforskningens dag slår Arkiv Digital upp portarna till sitt enorma arkiv och ger gratis tillgång för alla att testa hela databasen nu under helgen den 20-21 januari. Även baskunder kommer att kunna använda Allt-i-ett-tjänsten fullt ut.

Perfekt för dig som planerar att hålla dig hemmavid i helgen.

Läs mer på arkivdigital.se

Erbjudanden i Rötterbokhandeln

arkiverbjÅrets tema är för släktforskningens dag är arkiv. I Rötterbokhandeln hittar du passande böcker och tillbehör, så som ansedelsblock, släktträd och arkivbeständiga plastfickor. Nu till helgen bjuder bokhandeln dessutom på ett par specialerbjudanden:

Forska, dokumentera, arkivera
Det här informativa häftet ger dig handfasta tips och en kort genomgång av tillgängliga digitala arkiv och andra resurser. Dessutom får du veta hur du själv arkiverar ditt eget material.
Nu: 89 kr
(ord.pris 109 kr)
Ta del av erbjudandet här!

Källkritik och källhänvisningar
För att kunna förstå vad olika källor har att berätta om släktsamband behöver släktforskaren använda de källkritiska reglerna. Hur ska man värdera påståenden i olika källor?
Nu: 195 kr
(ord.pris 265 kr)
Ta del av erbjudandet här!

De rabatterade priserna gäller under helgen 19-21 januari.

 

Här hittar du fler produkter som håller ordning på din släktforskning

Annonser