Nu är det hög tid att er förening nominerar dem ni tycker gjort sig förtjänta av de fyra utmärkelserna Victor Örnbergs Hederspris, Årets Eldsjäl, Årets släktbok och Genealogisk ungdoms stipendium. Sista datum för nominering är den 31 mars.

92ed7d8c 2f28 4c10 9b52 5eff13e793abBild: Victor Örnbergs hederspris 2017 gick till Peter Olausson.

Sveriges Släktforskarförbund delar årligen ut Victor Örnbergs Hederspris med en prissumma på 10 000 kr. Det ska gå till en person eller en organisation som har gjort stora insatser för släktforskningen.

Årets Eldsjäl är ett pris som vill belöna initiativ och framåtanda inom släktforskarrörelsen. Det tilldelas en släktforskare som entusiasmerar andra med sitt engagemang för släktforskning.

Priset Årets släktbok är ett sätt att uppmuntra och stödja goda exempel på presentation av forskningsresultat som gäller enskilda släkter, grupper av släkter eller grupper av familjer, t ex familjeregister för en socken. Ordet "släktbok", ska inte tolkas bokstavligt; även digitala publikationer ska komma ifråga. Inte heller "Årets" i prisets namn ska tolkas bokstavligt, men priset bör avse ett verk som publicerats under 2017 eller början av 2018. Pristagaren kommer att belönas med 5 000 kr ("Styrelsen beslutade i april 2017 att fr.o.m. 2018 ändra prissumman för årets släktbok till 5 000 kr").

Genealogisk Ungdoms stipendium
En lämplig kandidat till stipendiet bör vara:
En person som har en påbörjad verksamhet (inte bara har en idé). Exempelvis, ett publiceringsprojekt eller webbprojekt vilket kan inspirera andra.En person som verkat för att främja forskning bland yngre (därmed behöver det inte vara någon yngre).En förening/institution som verkat för att främja forskning bland yngre (skulle kunna vara en skola, ett arkiv, ett bibliotek, etc.).

Läs mer om utmärkelserna här!

Skicka in era nomineringar till nomineringar@rotter.se

Motioner till förbundsstämman ska även lämnas senast 31 mars. E-postas till: motioner@rotter.se

Annonser