Stormor webbStormor i Dalom har fått en särskilt grundlig släktutredning i 2018 års släktkalender.

I 2018 års utgåva av Svenska Släktkalendern utgör politiker och Bure-ättlingar två teman. I år är det 32 nya släkter som presenteras på drygt 400 sidor.

Svenska Släktkalendern började ges ut 1912 som en slags borgerlig motsvarighet till adelskalendern. Varje år kommer en ny utgåva där gamla och nya släkter, tillhörande personer som på olika vis har utmärkt sig, presenteras. Tidigare publicerade släkter uppdateras och återpubliceras när lång tid har gått sedan den första presentationen.

Med anledning av årets politiska tema hittar du bland andra Kerstin Hesselgren, syskonen Kurdo Baksi och Nalin Pekgul (född Baksi), Gunnar Heckscher, Gunnar Myrdal, Karin Söder (född Bergenfur) samt Bertil Ohlin och hans dotter Anne Wibble (född Ohlin).

Resten av innehållet har till stor del Bure-anknytning: den stora Buresläkten redovisas – inklusive kvinnor och män på manslinjer som inte bar namnet Bure, fram till antaganden av fasta släktnamn.

sv slaktkalendern 2018Ett urval av de kända ansikten vi hittar i Svenska Släktkalendern 2018
Margareta Hansdotter (1594–1657) var en prästfru i Leksand som kom att kallas Stormor i Dalom. Hennes efterkommande mödernesläkt, i meningen män och kvinnor som på rak kvinnolinje härstammar från henne, redovisas också i boken. Det är första gången som ett genealogiskt referensverk innehåller en sådan typ av artikel.

Finns din släkt med?

Läs mer och beställ ditt exemplar av årets utgåva här: www.svenskaslaktkalendern.se

Här på Rötter finns en lista med de släkter som blivit presenterade i Svensk Släktkalender fram till och med 2000.

 

 

Annonser