Sveriges dödbok webb

Senaste inläggen från Anbytarforum, Sveriges Släktforskarförbunds diskussionsforum för släktforskning. Utgivaren ansvarar inte för innehållet i inläggen i Anbytarforum.

Rötterbloggen

Mats Ahlgren
25 april 2024
Häromdagen var jag på en träff, som hade den något kryptiska rubriken ”Oväntade genealogier? Släktforskning, identitet, minne och släktskap i Sverige”.  En del kanske känner igen namnet, och det är faktiskt så att det skrevs en nyhet om det här ...

Kalendarium

Hitta föreningsaktiviteter nära dig

27
apr
Kursledarkurs Steg 1, Göteborg

Sveriges Släktforskarförbund


27
apr

27
apr
Öppet Hus med föredrag

Kristianstadsbygdens Släktforskarförening


27
apr

27
apr
Guidad vandring på Pålsjö kyrkogård i Helsingborg

Helsingborgs Släktforskare- & Bygdeförening


27
apr
Öppet hus: Att komma igång med sin släktforskning

Gästriklands Genealogiska Förening


29
apr
BSF - Släktforskarrum öppet för medlemmar

Botvidsbygdens Släktforskarförening


29
apr
Säffle - Fotograf Forsgren

Värmlands Släktforskarförening


Se fler evenemang

Annonser

Markera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktiv
 

norskflaggGrundlovsdagen, som Norges nationaldag egentligen heter, firas till minne av att prinsregenten Christian Frederik valdes till kung samt skrev under Norges grundlag den 17 maj 1814.

Den 26 juli samma år gav sig den svenske kungen Karl XIII ut på fälttåg mot Norge. Kriget som varade i 19 dagar ledde till svensk seger och den union mellan Sverige och Norge som varade ända fram till 1905. En reviderad version av 1814 års norska grundlag kunde dock behållas under perioden.

Specialerbjudande i bokhandeln

I grannlandet firas grundlovsdagen som bekant grundligt. I Rötterbokhandeln gör vi detsamma genom att sälja boken "Släktforskning i Norge" för endast 150 kronor (ordinarie pris 215 kronor). Erbjudandet gäller bara i dag - ta del av det här!

Boken ingår i trilogin "Släktforska i Norden" som även omfattar guider till släktforskning i Finland och Danmark. Samtliga böcker är skrivna av erfarna släktforskare som redogör för grundprinciperna och källanvändningen i respektive land.

Foto: Martin Berglund