Anita Härenstam

Medlem sedan 27 jan 2019
Profil uppdaterad 29 mar 2024
Göteborg Sverige

Mitt namn är Anita Härenstam född i Västerås men bosatt i Göteborg sedan 1954. Har släktforskat sedan 2014 började med Medborgarskolans distanskurs.

Min släkt på mormors sida var smedsläkten Broström som var verksam i Västmanland under många år. Föreningen för smedsläktsforskning FFS har även utgett ett häfte Broström och Borgström Svenska Smedsläkter nr. 33 där mina anfädrar finns med.

Sista smeden var Per Alfred Broström född 1843 28 maj i Heds församling  Västmanland. 

Är också intresserad om någon har forskat vidare i anfadern och bruksskrivaren Jacob Knutsson född 1631 i Skinnskatteberg hammarsmedernas anfader på Broströms sida. 

Foskar även på soldatsläkten Holmgren i Ljungbyhed där släkten går tillbaka till glasblåsar familjerna i Perstorp Hieronymus Kunckel och Daniel Wenzel.

På min mans sida finns släkten Andersson/Härenstam från Värnamo och soldaten Sven Sadelfast född 1768 12 maj i Starrkär. 

Forskar i släkter:
Forskar i smedsläkten Broström Västmanland , Härenstam Värnamo och soldat släkten Holmgren (rote soldat Bengt Bad) med flera.
Forskar i socknar:
Västmanland, Finland Mathildedal, Stockholms län, Jönköpings län, Malmö hus län och Kristianstad län.

Sök i Forskarkatalogen

Namn Ort Forskar i släkter Forskar i socknar

Senaste inläggen från Anbytarforum, Sveriges Släktforskarförbunds diskussionsforum för släktforskning. Utgivaren ansvarar inte för innehållet i inläggen i Anbytarforum.