Olle Wärulf

Medlem sedan 9 apr 2019
Profil uppdaterad 29 mar 2024
Oxelösund Sverige

Jag är född 1936 i Gävle och min numera avlidna hustru var från Sandviken. Där hittar man smedsläkter. Jag började med släktforskning när man hyrde mikrofilm på rulle och kunde få vänta år innan nästa rulle kom. 

Jag har lagt in släkterna i DISGEN, men inte kompletterat med källangivelser då jag inte hade för avsikt att publicera resultatet. Jag har i huvudsak arbetat med antavlor och i enstaka fall med stamtavlor.

Jag har haft turen att stöta på en historiskt belagd person som har fört forskningen över till kända skrifter t ex Gillingstams Släkterna Vasa och Oxenstierna ...", Arboga stads historia och Köpings stads historia. Där startar släkten med stormannen Likvid på Valsta (norr om Köping) och hans mer kände son Birger som blev riddare efter att ha varit med och anlagt Viborg i Finland 1293. Bara ren tur! Den släkten leder till en tjänare hos ärkebiskopen Jöns Bengtsson Oxenstierna som hamnar på Salstagodset i Uppland och som så småningom blir en rättarsläkt på Salstagodset.

"
Forskar i släkter:
Säbysläkten (rättarna på Säby under Salstagodset) i Lena sn och Tensta sn, Lundbergs i Älvkarleby sn, borgarsläkten Bouman i Gävle, en knektsläkt Palm i Tierp sn, en Snissläkt och en Bältlars i Rättvik sn, släkten Dunder/Dunderberg i Stjärnsund i Husby och Kalix sn, släkten Thunman i Axmar bruk i Hamrånge sn. Därtill en massa förgreningar.
Forskar i socknar:
Arvika, Avesta, Bettna, Boo kapell, Dannemora, Enköping, Film, Flen, Frykerud, Fryksände, Garpenberg, Gillberga, Grums, Gåsborn, Gävle, Hammarö, Hamrånge, Hedemora, Husby, Högerud, Kalix, Lena, Mellösa, Nor, Nyköping, Rämmen, Rättvik, Segerstad, Sillerud, Skog, Stavnäs, Stora Kil, Stora Malm, Sunne, Säfsnäs, Söderbärke, Tensta (C), Tierp, Torsåker (X), Valbo, Vårfrukyrkan, Värmskog, Västland, Älvkarleby, Ärla
Annan forskning:
Föreningen Svenskt Porträttarkiv

Sök i Forskarkatalogen

Namn Ort Forskar i släkter Forskar i socknar

Senaste inläggen från Anbytarforum, Sveriges Släktforskarförbunds diskussionsforum för släktforskning. Utgivaren ansvarar inte för innehållet i inläggen i Anbytarforum.