Roland Hedman

Medlem sedan 3 jun 2019
Profil uppdaterad 29 mar 2024
Älvsjö Sverige

De första uppgifterna jag fick till min forskning, fick jag från några av mina kusiner. Jag har hämtat in uppgifter från mina nu levande släktingar, samt genom att söka i riksarkivets folkräkningar. Dessutom har jag kontaktat kyrkoförvaltningar för att få reda reda på vem som är anhörig till de begravda av mina släktingar. De personerna har jag kontaktat, och fått mer uppgifter till mina släktträd. Jag har även  kontaktat hembyggdsföreningar och släktforskningsföreningar i den trakten mina släktingar har bott. I ett fall upptäckte jag vid besök i en kyrka, att en släkting( Olof Bure ) var begravd där..Jag sökte sedan på nätet ( Wikipedia ) och fann en hel del släktingar bakåt i tiden.

Eftersom jag har registrerat mina släktträd på Myherritage och Ancestry, kommer det då och då mail med info från andra som har någon person, som även finns i någon av mina träd.

Det finns så mycket att finna genom bland annat Riksarkivets databaser.

Vad jag vill göra härnäst, är att försöka spåra de släktingar som emigrerade till USA respektive Tyskland, taga reda på hur det var i deras by beträffande orsaken till att de emigrerade, och vilken väg de tog, samt hur de lyckades etablera sig i det nya landet.

 

Forskar i släkter:
- Hedman, - Svanson
Forskar i socknar:
Bure,Skånela

Sök i Forskarkatalogen

Namn Ort Forskar i släkter Forskar i socknar

Senaste inläggen från Anbytarforum, Sveriges Släktforskarförbunds diskussionsforum för släktforskning. Utgivaren ansvarar inte för innehållet i inläggen i Anbytarforum.