Per Anders Forsberg

Medlem sedan 29 sep 2019
Profil uppdaterad 29 mar 2024
Frösön Sverige

Efter ett antal år då släktforskningen fått stå tillbaka tidsmässigt har jag nu åter börjat forska igen. Bor på Frösön, och har anor mest från norra Sverige, Västernorrland, Jämtland, Västerbotten och Norrbotten. Har vissa anknytningar söderut och dessa är nu föremål för utforskande, bla Värmland, Dalsland, Skåne m.fl. Håller även på att samla in fakta om utvandrande släktingar i USA, Kanada, Australien och Nya Zeeland. Utöver det har jag återigen lämnat DNA via FamilyFinder och det har gett upphov till nya spår som jag varit ovetande om. Håller fn på med att försöka kartlägga släkt i Tornedalen och Finland.
Tyvärr verkar inget av barnen vara så intresserade av släktforskning, men det kanske ändrar sig framöver. 
From mars månad nästa år har jag för avsikt att ta ut pension, och det ska bli roligt att kunna lägga mer tid på släktforskningen.

Började släktforska för ungefär 30 år sedan då jag fick ärva material från en av pappas morbröder, och sedan har det fortsatt med vissa uppehåll. 
Håller även på att försöka få till registren över de personer jag har funnit. Tyvärr har de blivit konstiga då jag haft olika släktforskningsprogram och även haft dem i både Pc och Mac. Dessa flyttningar har resulterat i "nya" släktingar då personer och släktband blivit omkastade, så att gå igenom materialet tar en hel del tid. 

Forskar i släkter:
Forsberg, Norén, Stenklyft, Drugge, Lagerberg, Skunke, Skanke, Blix, Steen, Nilsson, Öhman/Öman, Engström, Knort, Nilsson, Widenström, Näsström, Dynesius, Auna, Hellgren, Hierpe, Skjott, Malmros, Ehrencrona, Ersson, Eriksson, Ruut, m.fl.
Forskar i socknar:
Överluleå, Nederluleå, Överkalix, Hortlax, Edefors, Gällivare, Jokkmokk, Piteå, Burträsk, Bursiljum, Lövånger, Lycksele, Strömsund, Näs, Oviken, Sundsvall, Alnö, Sidensjö, Själevad, Nätra, Bjästa, Åre, Östersund, Södertälje, Hässleholm, Vinslöv, Arvika, Ölme, Bjurtjärn m.fl.

Sök i Forskarkatalogen

Namn Ort Forskar i släkter Forskar i socknar

Senaste inläggen från Anbytarforum, Sveriges Släktforskarförbunds diskussionsforum för släktforskning. Utgivaren ansvarar inte för innehållet i inläggen i Anbytarforum.