berattardagen nordiska museetPå Världsberättardagen 20 mars fyller Nordiska museet och Sveriges Hembygdsförbund museet med ett myller av berättaraktiviteter.

Besökarna får chansen att berätta själva i workshops eller på den öppna berättarscenen, men också lyssna på muntliga berättare på olika scener och i berättarhörnor runt om i museet. Det blir en inspirationsdag för alla som vill dela med sig av egna berättelser, exempelvis på webbplatsen www.minnen.se.

Sveriges Hembygdsförbund och Nordiska museet driver under hembygdsförbundets jubileumsår projektet Mötesplatser. En del av projektet är att samla in berättelser på www.minnen.se. Insamlingen pågår under hela året och kommer att ge en samtidsbild av det sociala livet i Sverige under 2016.

Lämna en berättelse på www.minnen.se

Vilken mötesplats vill du berätta om? Det kan handla om kiosken, dansbanan, idrottsplatsen, en virtuell plats på Sociala medier eller en helt annan plats. Gör så här:

1. Gå in på www.minnen.se/tema/motesplatser
2. Registrera ett konto eller logga in med ditt Facebook-konto.
3. Skriv din text och ladda gärna upp en bild. På webbplatsen kan du också ladda upp filmer och ljudfiler.

Har du problem eller frågor, kontakta helena.hammarskiold@hembygdsforbundet.se

Bild: Nordiska museets stora hall där det blir scenuppträdanden vid Berättardagen 20 mars. Foto: Mats Landin, Nordiska museet.

Annonser