helena bloggbild2 litenMinns ni att vi för lite drygt en månad sedan efterlyste nya bloggare till Rötter? Nu har vi hittat precis rätt person att förgylla fredagarna framöver:

Helena Nordbäck (1965) lider av skrivklåda, har släktforskning som yrkesskada och arbetar på Genealogiska Föreningen sedan 1993. Utmärkande för hennes texter är varm humor och ett gediget intresse för släktforsning.

Släkt från Gävle

Släkten Nordbäck kommer från Gävle men Helena har också anor i bland annat Värmland, Södermanland, Västerbotten och Östergötland. Hon har dessutom hittat många hallandspräster på 1600- och 1700-talet i släktleden.

Tidigare har Helena publicerat släktforskningsartiklar, resereportage och rätt många referat av föredrag i olika släktforskartidningar. Hon har också skrivit ihop nio stycken kåserisamlingar – en del med släktforskningsinslag, några lite stillsamt vardagshumoristiska.

Topografiintresserad samlare

Hon beskriver sig själv som en person med skrivklåda "men jag är också samlare, tidigare under många år av singlar och EP från 1955-75. Numera är samlandet mer ostrukturerat, men mest drar jag hem faktaböcker inom historia och topografi. Dessutom har jag två undulater att sysselsätta mig med."

Det blir förstås också en hel del släktforskning och föreningsliv. I sitt första blogginlägg delar hon med sig av sina erfarenheter av hur man hanterar en person som vill komma och riva sönder sitt släktarkiv och varför bananätning och telefonsvarande är en dålig kombination. Helena kommer att blogga ungefär en gång i veckan och hennes publiceringsdag är fredagar.

Läs mer om Helena här.

Annonser