Language button

in english

BT Login

Logga in Registrera

Logga in på ditt konto

Användarnamn
Lösenord
Användarnamn *
Lösenord *
Användarnamn *
Lösenord *
Kom ihåg mig

Skapa konto

Fält markerade med en asterisk (*) är obligatoriska.
För- och efternamn *
Användarnamn *
Lösenord *
Bekräfta lösenord *
E-post *
Bekräfta e-post *

Stöd Rötters Vänner

bli rv front

Google sökruta head

Raskt avklarad riksstämma

stemma webbDagen innan starten av årets släktforskardagar höll Sveriges Släktforskarförbund riksstämma på Nolia i Umeå. Omkring 125 ombud samlades när förbundets ordförande Erland Ringborg öppnade stämman tillsammans med stämordföranden, Umeås tidigare kommunalråd Lennart Holmlund.

På en raskt avklarad stämma lyftes bland annat frågan om huruvida förbundet ska satsa på att ta fram en handbok för att hjälpa folk med rötter i andra länder att söka sina anor. Ted Rosvall, tidigare förbundsordförande, tryckte på att frågan om släktforskning för invandrare lyfts tidigare och att projektet är för stort och långsiktigt för att en handbok ska räcka till.

Men på stämman fattades ändå beslut om att arbeta för en handbok, med motiveringen att det i alla fall är en konkret start.

Erland Ringborg valdes till förbundsordförande för ytterligare två år. Enligt honom är en av de största utmaningarna för förbundet de kommande åren att hitta en modell för att inom ramen för Rötter fånga upp släktforskare som står utanför föreningarna. Detta utan att att sätta käppar i hjulet för föreningarnas medlemsrekrytering.