Language button

in english

BT Login

Logga in Registrera

Logga in på ditt konto

Användarnamn
Lösenord
Användarnamn *
Lösenord *
Användarnamn *
Lösenord *
Kom ihåg mig

Skapa konto

Fält markerade med en asterisk (*) är obligatoriska.
För- och efternamn *
Användarnamn *
Lösenord *
Bekräfta lösenord *
E-post *
Bekräfta e-post *

Stöd Rötters Vänner

bli rv front

Google sökruta head

Nytt nummer av Släkthistoriskt Forum finns ute nu

Äntligen finns årets fjärde nummer av Släkthistoriskt Forum ute! Här köper du det som lösnummer, och här tecknar du ett förmånligt prenumerationserbjudande där "Släktforskarens lilla faktabok" kommer med på köpet. Nedan ser du ett litet smakprov på vad numret har att erbjuda.

wb1

Saknad till havs

Drömmar om frihet och äventyr lockade i forna tider ynglingar till havs, men livet ombord var hårt och farligt. I det nya numret av Släkthistoriskt Forum läser du om skörbjugg, pirater, grundstötningar och andra risker som gjorde att många av våra anfäder aldrig återvände hem.

I temat "Saknad till havs" berättar vi även om tre svenska sjömän som stannade i fjärran land, och där gav upphov till nya släktled.

Kanske finns det en förlisning i din släkthistoria som du är nyfiken på? Hur du går tillväga för att hitta den så kallade sjöförklaringen får du givetvis veta här.

wb2

Bortglömda ungdomskulturer

Rockers, raggare och mods känner de flesta till, och det brukar heta att det var på 1950-talet den moderna ungdomskulturen föddes. Det är dock inte riktigt sant.

Ungdomliga protester mot vuxenvärlden finns dokumenterade långt tillbaka – och i Släkthistoriskt Forum 4/2016 möter du de tidigare, mer eller mindre bortglömda, ungdomskulturerna.

Kanske var farfars far grilljanne, och mormor flapper? Missa inte vår grundliga genomgång av de unga kulturerna som satte stilen.

wb3

Skriv om släkten!

Kanske är du en av dem som redan publicerat din släkthistoria på något sätt, eller så går du i skrivartankar men har ännu inte riktigt kommit till skott.

I Släkthistoriskt Forum 4/2016 berättar vi hur du går tillväga när du vill ta nästa steg i din släktforskning. En nedtecknad släktberättelse är ett bra sätt att göra resten av släkten nyfiken på dina resultat. Det kan dessutom vara riktigt roligt!

Tipsen är många och handfasta, och två släktforskare som skrivit böcker inspirerar dig att sätta i gång.

 

Dessutom i det nya numret: 6 tips på hur du bäst googlar dina anor, flera spännande faderskapsgåtor, en djupdykning i den kändistäta Vasaätten och mycket mer!